Yaşlanmayı geciktiren besinler

Kırışıklardan tamamen arınmak istiyorsanız beslenme tarzınızda önemli değişiklikler yapmanız gerekiyor. Çeşitli etkenler ve yaşa bağlı bir biçimde ortaya çıkan kırışıkları önlemek için tüketmeniz gereken besinleri sizler için araştırdık, işte yaşlanma karşıtı besinler…



Stres,hava kirliliği, kullanılan ürünler, beslenme tarzı gibi etkenler yaşlanma üzerinde doğrudan bir etkiye sahip. Yaşlanma üzerinde önleyici bir etki yaratmak istiyorsanız yapabileceğiniz en etkili şey beslenme düzeninizde yapacağınız değişiklikler olacaktır. Yaşlanma geciktirici besinler ile bunu sağlamak ise mümkün. Yaşlanmayı geciktiren besinleri sizler için derledik, işte o besinler…



Su

Cildin nem dengesinin sağlanmasında oldukça önemli bir kaynak olan su ile kırışıkları önlemeniz mümkün. Bunun için günlük olarak kilo başına 30 ml su içmeniz gerekiyor. Bu ise yaklaşık olarak 50 kiloluk birisinin günlük en az 1500 ml su içmesi anlamına geliyor.



Ay çekirdeği

E vitamini ve C vitamini yönünden zengin olan ay çekirdeği, hücrelerdeki hasarı azaltmasının yanı sıra kas ve sinir dokularının sağlıklı kalmasına da yardımcı oluyor. Ay çekirdeğinin yanı sıra badem ve ıspanak gibi yiyecekleri de tüketebilirsiniz.


Kakao

İçerdiği flavoneller sayesinde hücreleri yenileme,kan dolaşımını arttırma gibi etkileri bulunan kakao unutkanlığı da önleyen yapısı ile dikkat çekiyor.


Ciğer,yumurta ve havuç

Yaşlanmayı yavaşlatıcı etkisi olan A vitamini ve beta karoten içeren besinler ile cildinizi koruyabilirsiniz. A vitamini takviyesi için karaciğer,yumurta gibi besinleri, beta karoten takviyesi için ise havuç,kabak gibi besinleri tüketmeyi tercih edebilirsiniz.


Kırmızı biber ve maydanoz 

Cildin esnekliğini arttıran ve temizlenmesine yardımcı olan C vitamini kolajen yapımında görev alan vitaminlerden birisi. En yüksek C vitamini içeren besinler arasında ise kırmızı biber ve maydanoz yer alıyor. 


Kaynak : Milliyet
Google+'da Paylaş

Yazar Gökçe

Yazar Hakkında bilgi yazılacak
    Blogger Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder